Tekstgrootte
Kan lettergrootte niet verkleinen
Zet lettergrootte op groot
Sitemap
Bevolkingsonderzoek Oost Gelderland, Overijssel

Bevolkingsonderzoek borstkanker weer terug naar Kampen

Bevolkingsonderzoek borstkanker geplaatst op dinsdag 27 november 2018

Vrouwen uit Kampen en IJsselmuiden zijn vorig jaar voor het eerst uitgenodigd voor het bevolkingsonderzoek borstkanker in een vast mobielonderzoekscentrum in Zwolle. Voorheen stond er een mobiel onderzoekscentrum in Kampen en IJsselmuiden voor het bevolkingsonderzoek.

Wij hebben geconstateerd dat de gemiddelde opkomstdaling van vrouwen aan het bevolkingsonderzoek borstkanker vanuit Kampen en IJsselmuiden, groter is dan verwacht op basis van onze ervaringen. In 2015 waren de opkomstcijfers van Kampen, 80,7% en van IJsselmuiden 85,2%. In 2017 waren de opkomstcijfers van Kampen 71,5% en van IJsselmuiden 78,5%.  

Uit eigen onderzoek is niet een eenduidige oorzaak vast te stellen waarom er uit deze gemeente minder vrouwen zich melden.  Wij betreuren dit gegeven echter zeer. Onze belangrijkste doelstelling is immers het verlagen van de borstkankersterfte door borstkanker in een vroegtijdig stadium op te sporen, voordat de vrouwen klachten hebben. Dit heeft onze absolute prioriteit.

Bevolkingsonderzoek Oost heeft daarom besloten dat we vrouwen uit Kampen en IJsselmuiden voor het bevolkingsonderzoek borstkanker vooralsnog weer gaan uitnodigen  op een mobiel onderzoekscentrum bij hen in de gemeente. De gemeente Kampen is hiervan op de hoogte gesteld.