Tekstgrootte
Kan lettergrootte niet verkleinen
Zet lettergrootte op groot
Sitemap
Bevolkingsonderzoek Oost Gelderland, Overijssel

Mammo XL

Met de landelijke implementatie van MammoXL is een grote stap gezet in de digitalisering van de Nederlandse borstkankerscreening. Door middel van het systeem MammoXL zijn de mammogrammen van verwezen cliënten, die gemaakt zijn binnen het bevolkingsonderzoek beschikbaar voor de medisch specialist in het ziekenhuis.

  • Specialisten van alle ziekenhuizen in ons werkgebied hebben toegang tot beelden en verslagen van het screeningsonderzoek.
  • De patiënt wordt sneller geholpen door een efficiënte informatieoverdracht tussen de screeningsorganisaties en de ziekenhuizen. Zij hoeven immers niet opnieuw foto’s te maken.
  • De beelden en verslagen van de screening zijn al beschikbaar voor radioloog en chirurg voordat de patiënt in het ziekenhuis komt. Een betere voorbereiding is daardoor mogelijk.
  • Betere kwaliteit van de zorg, doordat specialisten onderling sneller, gemakkelijker en beter kunnen communiceren over specifieke gevallen.
  • Er hoeven op termijn geen cd’s meer gemaakt te worden die via de huisarts door de cliënt meegenomen worden naar het ziekenhuis. Ook het apart opvragen van foto’s door ziekenhuizen behoort tot het verleden als alle ziekenhuizen zijn aangesloten op MammoXL.