Tekstgrootte
Kan lettergrootte niet verkleinen
Zet lettergrootte op groot
Sitemap
Bevolkingsonderzoek Oost Gelderland, Overijssel

Europese week van de baarmoederhalskankerpreventie

Algemeen geplaatst op maandag 21 januari 2019

Europese  baarmoederhalskanker preventieweek
Wereldwijd sterven jaarlijks 250.000 vrouwen aan baarmoederhalskanker terwijl de ziekte vaak is te voorkomen. Door effectieve screening en vaccinatie. Toch weten veel vrouwen te weinig van deze ziekte en zijn er veel landen in Europa met nog geen of geen goede preventieprogramma`s.

Van 21 tot en met 27 januari vindt voor de 13e keer de Europese Week van de baarmoederhalskankerpreventie plaats. De Europese Baarmoederhalskanker Vereniging (ECCA) heeft deze preventieweek in het leven geroepen om het bewustzijn rondom baarmoederhalskanker en de preventie daarvan te vergroten.

Het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker in Nederland
Nederland heeft een effectief screeningsprogramma. Elk jaar worden in Nederland ongeveer 800.000 vrouwen uitgenodigd voor het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker. Het bevolkingsonderzoek wordt door de overheid gratis aangeboden. In Nederland zijn er vijf regionale screeningsorganisaties die het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker uitvoeren. Meer informatie staat op de website www.bevolkingsonderzoekbaarmoederhalskanker.nl