Tekstgrootte
Kan lettergrootte niet verkleinen
Zet lettergrootte op groot
Sitemap
Bevolkingsonderzoek Oost Gelderland, Overijssel
Naar het opgegeven e-mail adres zal een link worden gestuurd naar deze pagina.
E-mail adres:
*

Scholing Cervixscreening

Binnen de huisartsenpraktijk maakt de doktersassistente vaak de uitstrijkjes. Voorwaarden hiervoor zijn dat de assistente voldoende is geschoold en bekwaam is in het zelfstandig maken van uitstrijkjes. Zij moet minstens 10 uitstrijkjes per jaar maken.

Bevolkingsonderzoek Oost biedt, speciaal voor doktersassistenten, verschillende scholingen aan over het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker en het maken van een uitstrijkje. Onderstaand vindt u het scholingsaanbod. U maakt een keuze afhankelijk van uw voorkennis, wensen, behoeften en werkzaamheden in uw praktijk.

Basisscholing Cervixscreening
Wat? Deze scholing bestaat uit een e-learning, twee bijeenkomsten en een praktijkopdracht.

Wie? Deze scholing is voor doktersassistenten die het uitstrijken in hun takenpakket gaan krijgen of onlangs hebben gekregen.

Vervolgscholing Cervixscreening
Wat? Deze scholing bestaat uit een e-learning en één bijeenkomst.

Wie? Deze scholing is voor ervaren doktersassistenten die verdieping zoeken in hun kennis rondom hrHPV en het ontstaan van baarmoederhalskanker en het vervolgonderzoek bij de gynaecoloog. Van ervaren doktersassistentes wordt verwacht dat zij iedere drie jaar de Vervolgscholing Cervixscreening volgen (advies NHG).

E-learning Cervixscreening
Wat? Deze scholing bestaat uit een e-learning.

Wie? Deze online scholing is bestemd voor doktersassistenten en andere professionals die hun kennis rondom het uitstrijkje willen ophalen. Het doorlopen van de e-learning cervixscreening wordt jaarlijks aangeraden (advies NHG). De e-learning is altijd vrij toegankelijk.

Let op: u wordt doorgelinkt naar de website van Bevolkingsonderzoek Midden-West.